keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tule taivas kultainen
Taivaallinen kenkä on kultainen.
Tänään meillä täällä Vanhojen kirjastokirjojen katsauksessa on vuorossa kirjastoluokka 23.6. Ja siinä avainsanoina näyttävät olevan profetiat, eskatologia, apokalyptiikka ja maailmanloppu.

Silmät sidottuina työnnämme arvontakäden hyllyä kohti ja nappaamme opuksen. Ja mikäs sieltä mahtaa tulla? Jotain pehmeäkantista... jahas... kannessa on kuva meressä seisovasta miehestä, jonka kädestä lähtee sähköä taivaaseen tai toisinpäin. 

Kirjan ovat kirjoittaneet Jukka Rokka ja Leo Meller ja kirjan nimi on Kuoleman porteilla. Julkaisija on Kuva ja Sana, julkaisuvuosi 1999. Avaistaanpa kirjanen ja katsotaan, mitä se pitää sisällään.


***
Kirjassa profeetat Jukka ja Leo kertovat kuolleista herättämisestä ja ihmisistä, jotka ovat käyneet taivaassa, mutta joutuneet palaamaan takaisin. Tietoa taivaan yksityiskohdista antaa lähetyslääkäri Percy Collett, joka vietti siellä viisi ja puoli vuorokautta Jeesuksen, Aabrahamin, Mooseksen ja kumppanien vieraana.

Percyn matkan ansiosta lukija oppii taivaasta seuraavat asiat:

* Taivaan porttirivistö on leveydeltään 3,2 kilometriä. Portit avautuvat kuin supermarketin ovet.

* Taivaassa olevassa kaupungissa on 12 000 osastoa. Se on kuution muotoinen ja joka suuntaan 2 400 kilometriä pitkä.

Kristittyjen asuinsijan etuoven avain.
* Jumalan valtaistuin näkyy kaikkialle. Sen korkeus on 3 200 kilometriä. (Jumalan kasvoja ei näy.)

* Kristittyjen asuinsijat on rakennettu Jumalan valtaistuimen ympärille. Kristityn asuinsijan koko riippuu siitä, kuinka monta sielua hän on voittanut elämänsä aikana.

* (Percy Collettin asuinsija oli 1 120 kilometrin korkeudessa kaupungin alatasosta. Hänen asuinsijassaan oli 7 huonetta.)

* Jeesus vastaa asuinsijojen rakentamisesta. Rakennusmateriaalina on kulta. Koristeluun Jeesus käyttää timantteja, safiireja ja onykseja. Jos joku haluaa enemmän kiviä, Jumala luo niitä lisää.

* Myös tiet on tehty kullasta.

* Kukat kasvavat ylös kultapölystä, eivätkä kuihdu ikinä.

* Taivaan ympärysmitta on 3,2 miljoonaa kilometriä. Percy kiersi sen ympäri taivaallisella ajoneuvolla. Matka kesti vain minuutin tai pari.

* Taivaallisessa ajoneuvossa on ajovalojen sijasta kaksi ihanaa kerubia kummallakin puolella. Istuimet ovat kuin pehmeintä silkkiä. Ajoneuvo on tehty kullasta ja koristeltu timanteilla. Jeesus antaa sen taivaaseen pääsevälle.

* Taivaassa rukoillaan lakkaamatta. Paitsi sapattina. Silloin siellä palvotaan Jumalaa.

* Rukoukset nousevat kuin savu.
Taivaassa koristeena käytetään kultaisia palloja.

* Elämän virran pituus on 321 860 kilometriä.

* Taivaassa ei kukaan sairastu eikä sure.

* Taivaassa ei ole hammaskipua. Siellä voi syödä juhlapöydästä kaikkea, mitä haluaa.

* Kun jotain tapahtuu, soi pasuuna. Joka päivä kaikki toiminta keskeytyy, kun taivaassa kuunnellaan maan uutiset.

* Taivaassa ei ole sänkyjä, koska siellä ei nukuta koskaan.

* Kun sielu voitetaan Kristukselle, se tehdään tiettäväksi kaikille pasuunansoitolla.

* Taivas sijaitsee mahdollisesti lähellä Pohjantähteä.


***
Vanhojen kirjastokirjojen katsauksen toimitus on yhtä mieltä siitä, että taivas on varmasti mukava paikka. Tosin emme suosittele sitä niille, jotka pitävät hopeasta enemmän kuin kullasta ja hyvistä yöunista enemmän kuin valvomisesta.

Eikä se ole ihan niidenkään juttu, jotka eivät niin välitä vaskipuhaltimista ja nolostelevat ajaa hienoilla autoilla.

Me täällä Vanhojen kirjastokirjojen katsauksessa toivotamme kaikille lukuiloa! Rohkeasti vaan osastolle 23.6.! Sen jälkeen Scifi-hyllyn kirjat tuntuvat vaisuilta ja mielikuvituksettomilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti