perjantai 4. maaliskuuta 2016

Sarja jatkuu, insinööri polkee

                             
Näin hienon kannen teki Nunnu Halmetoja.
Intialaiseen pyöräkorjaamoon sijoittuva Herra Patil ratkaisee -sarja on edennyt toiseen osaan.
   Viallinen valkaisuvoide on ollut jo jonkin aikaa valmiina, ja työn alla on ollut ihan muunlaisia (ja paljon kylmemmässä paikassa tapahtuvia) kirjoja, mutta kiva on saada jatko-osa ulos.
   Se julkistetaan muuten 10.6. Kouvolan Dekkaripäivien alkajaisiksi. Tervetuloa tutustumaan kirjaan ja kilistelemään mangolassia!
   Ja sitten lyhyesti juonesta. Uudessa kirjassa Patilien pyykinpesijän Anya Hublin kasvojen iho on mennyt pilalle hänen yrittäessään valkaista sitä. Pyöräkorjaamon johtaja, eläkelöitynyt insinööri Adhikara Patil lupaa etsiä kelvotonta tavaraa myyneen valkaisuvoidekauppiaan. Selvittämistä vaativat myös avunpyynnöt, joita on kirjoitettu kuulakärkikynällä Hindustan Timesin sivuille. Miksi juuri Adhikara Patilin aamiaispöydässä lukemaan lehteen on ilmestynyt ylimääräistä tekstiä?
   Adhikara Patil saa tutkimuksiinsa apua nuorelta apulaiseltaan Fateenilta. Sanansa sanottavana on myös isoäiti panji Kaneshalla, joka on varsin tarkkanäköinen, vaikka ei näe paljon mitään.
   Herra Patil korjaa pyöriä ja epäoikeudenmukaisuuksia rauhalliseen tahtiinsa, arrakkia siemaillen ja mangopuun varjossa lorvien. Hänellä ei ole mihinkään kiire Punen pilvettömän taivaan alla, ellei sitten leikittämään tyttärentyttäriään Neelaa ja Noopuria. Huolta paahteisiin päiviin tuovat vain hänen vaimonsa Mahajadeemin pahenevat selkäkivut.
  Juonenkuvaus on melko suora lainaus kustantajana katalogista. Samoin myyntipuhe, jonka lisään vielä tähän loppuun: "Viallinen valkaisuvoide on eksoottinen kattaus Intian makuja ja hajuja, rakastettavia henkilöitä, omalaatuisia mysteereitä, elämänviisautta ja lempeää huumoria."

Edellisestä kirjasta Lahjoja norsujumalalle sanottua:

Tämä on kuin helmi, koru, valonsäde. Kirjaa lukiessa tuntuu kuin maailma muuttuisi jotenkin siedettävämmäksi ja pienemmäksi. Hyvällä tavalla.
#Kirja / Jane

Dekkaripäivien ohjelma nähtävänä täällä: www.dekkaripaivat.fi/node/686

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti