tiistai 4. syyskuuta 2018

Prinsessasatu jatkuuPRINSESSAN TEINIVUODET

Toinen osa
Prinsessa Mary, kruununperijä, kieltäytyi syömästä juhlaillallisilla kaviaaria, ostereita, mediumiksi paistettuja lampaankyljyksiä ja kaikkia kasviksia, varsinkin parsaa ja ruusukaalia kaikissa niiden kulinaristissa ilmentymismuodoissa.

Sen sijaan hän jumaloi donitseja, fish & shipsejä, chicken currya ja Ben & Jerry'sin jäätelöitä, vaikka tapakouluttaja oli esitelmöinyt niiden olevan turhan rahvaanoloisia herkkuja.

Mary kieltäytyi balettiharrastuksesta ja neulontaopetuksesta, eikä suostunut menemään tunneille, joissa opiskeltiin kävelyä ja niiausta. Mieluiten hän katseli Netflixiä ja pläräili puhelintaan, teki snapchatiin ja twitteriin päivityksiä, joiden takia hovissa hermoiltiin. 

Viidentoista ikävuoden lähestyessä prinsessa oli samankaltainen möhkäle kuin vauvana, tosin lähes yhdeksänkymmentä kiloa painavampi. 

Mary vihasi mekkoja, korkokenkiä ja sukkahousuja.

Aina kun mahdollista, hän veti ylleen napapaidan ja repaleiset farkut, jotka asettuivat tiukasti hänen muodokkaiden reisiensä ympärille. Hän oli värjännyt tukkansa pinkiksi ja otattanut niskaansa tatuoinnin, jossa luki: FUCK YOU.

Tuleva kuningatar oli – lievästi sanottuna – ongelmatapaus. 

Hän ei näyttänyt siltä, miltä prinsessojen oletettiin näyttävän. Hän ei pukeutunut kuten prinsessat (ei edes hattua ratsastuskisoissa). Hän ei puhunut kuten prinsessat (liian paljon f-alkuisia sanoja välimerkkeinä). Hän ei käyttäytynyt kuten prinsessat (syljeskelyä, keskisormen esittelyä lehdistölle).

Prinsessa Mary ei halunnut olla prinsessa, eikä hän halunnut edustaa vanhempiensa kanssa ja vielä vähemmän hän halusi olla jonain päivänä kuningatar.Fuck off, mielummin vaikka vessankassa”, hän oli twiitannut, ja siitä oli sosiaalinen media pillastunut, puhumattakaan lehdistöstä. 

Skandaalinpoikasia maton alle lakaisevalla hovin henkilökunnalla oli tekemistä prinsessa Maryn kanssa. Yksityissihteeri apulaisineen peitteli hänen sekoilujensa jälkiä, korjaili hänen sanomisiaan ja keksi, kuinka paparazzit harhautettiin pois sieltä, missä prinsessa sattui liikkumaan, sillä luvassa oli takuuvarmaa törttöilyä.

Vanhemmat olivat huolissaan tyttärestään, joskin molemmilla oli niin paljon puuhaa edustustehtävissä, ihmisille hymyilemisessä, kättelyissä ja puuduttavissa illallisissa, että he eivät olleet aina selvillä kaikista prinsessan tempauksista, ja hyvä niin, sillä pienemmällä järkytyksellä selviää, kun ei tiedä ihan kaikkea lapsestaan.

Silti oli aivan selvää, että asioiden oli muututtava.

Prinsessan oli muututtava.

Tosin käytöskouluista ei ollut apua. Eikä kotiaresteista. Ei kännykän takavarikoinnista. Eikä siitä, että prinsessaa yritettiin estää tapaamasta Lukea, jonka seurassa sekoilu yltyi tuhoisiin mittasuhteisiin.

Ei kai meidän Mary ja Luke ole sillai?” kuningas mutisi kerran illalla vuoteessa.
Ei kai nykynuoret”, sanoi Anna, joka täytti sudokua. ”Eikös ne vain koskettele puhelimiaan.”

Kuninkaallisten ei tarvitse onneksi ratkoa pulmiaan yksin.
 
Teidän majesteettinne, meillä on ehdotus”, yksityissihteeri puhutteli eräänä iltapäivänä biljardipöydän kokoisen kirjoituspöytänsä ääressä väsyneen oloisena virunutta Henrikiä.
Antaa tulla.”
Me kokeilemme käänteistä psykologiaa.”
Kokeilemme mihin?”
Prinsessa Maryyn.”
Kertokaa lisää, olkaa hyvä.”
Prinsessa on teini, ja teiniä on tunnetusti vaikea pakottaa tekemään mitään, mitä hän ei halua. Näkemyksemme mukaan teini haluaa tehdä asioita, jotka ärsyttävät hänen vanhempiaan.”
Jatkakaa, olkaa niin hyvä.”
Olen ollut ymmärtäväni, että teitä vaivaa prinsessan pukeutumistyyli ja yhtä lailla hänen käytöstapansa. Ja se nuori mies.”
Vastaus kaikkiin taitaa olla kyllä.”
Tässä esimerkki, jos sallitte. Teini kuuntelee mieluiten musiikkia, jota hän tietää vanhempiensa inhoavan. Jos vanhempi alkaa kuunnella samaa musiikkia, teini menettää kiinnostuksensa siihen.”
Ja sitten asiaan.”
Mitäpä jos teidän korkeutensa vaikka pukeutuisi saman tyylisesti kuin prinsessa Mary? Ja puhuisi kuten hän? Ehkäpä hän muuttaisi tapansa.”
Kuningas rykäisi, riisui lukulasit nenältään ja työnsi toisen sangan suuhunsa.
Jaahas, pitää miettiä”, kuningas sanoi. ”Täytyypä tiedustella hallitukselta”, hän lisäsi, eikä tarkoittanut parlamentin alahuonetta eikä ylähuonetta vaan puolisoaan.

To be continued...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti